Προορισμοί

Βελιγράδι (Belgrade)

 
Βελιγράδι (Belgrade)

Από τις 10 Μαΐου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα εκτελεί δρομολόγια στα Βαλκάνια, αφού ξεκινά η σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Βελιγράδι, Σκόπια και Σόφια.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  πόλη με ιστορία

Το Βελιγράδι είναι  μία από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις καθώς ιδρύθηκε από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ.. Τοτε λεγόταν « Σιγγιδών»  και ονομάστηκε  Βελιγράδι το 878μ.Χ.. Έχει μεγάλη ιστορία και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας του μετατράπηκε σε πεδίο μαχών. Ίσοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες του.

Μετά το πέρασμα Βυζαντινών, Φράγκων, Βουλγάρων και Ούγγρων, κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς και έγινε το κυριότερο κέντρο εξάπλωσης τους στον ευρωπαϊκό χώρο. Μετά τις  πρόσφατες πληγές της, την  οδήγησαν στη διαίρεση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και στο βομβαρδισμό τους από το ΝΑΤΟ.

Σήμερα περίπου 1.700.000 άνθρωποι ζουν στο Βελιγράδι και έχει μετατραπεί σε κεντρικό οικονομικό και εμπορικό κέντρο ολόκληρης της χώρας.

Στην Πλατεία Trg Republike «χτυπάει η καρδιά των τεχνών» στη πόλη. Δεξιά κι αριστερά της Πλατείας θα δείτε το Εθνικό Μουσείο, που φιλοξενεί μια ανεκτίμητη συλλογή ιστορικών κειμηλίων και το Εθνικό Θέατρο.

Επισκεφθείτε την  Skadarska, την πιο γραφική και μποέμ γειτονιά της πόλης, την Πλατεία Trg Republike (η καρδιά των τεχνών), το Εθνικό Μουσείο,  το Εθνικό Θέατρο .

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο +30 210 7257662-3 ή με e-mail στο ga@athens-travel.gr.

Έκθεση εικόνων