Προορισμοί

Μονεμβασιά

 
Μονεμβασιά

Είναι ασυνήθιστη, ξεχωριστή, μα πάνω από όλα όμορφη.

Περπατώντας στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της η αίσθηση που αποπνέουν τα μικροσκοπικά σπίτια, τα αρχοντικά και οι εκκλησίες είναι ζεστή, μα όχι οικεία.Τα σπίτια είναι χωροταξικά συμπυκνωμένα, αλλά με λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν. Άλλωστε οι κάτοικοι της μεσαιωνικής πόλης έπρεπε να χωρέσουν, περιορισμένοι σφιχτά ανάμεσα στο κάτω τείχος με όριο τη θάλασσα και τον βράχο που υψωνόταν θεόρατος με το επάνω τείχος και το Καστρο.

Το λιμανάκι της Πλύτρας, με μια βυθισμένη στη θάλασσα αρχαία πόλη, σε στέλνει πίσω στο 1960, ενώ ο Λιμήν Ιέρακος απλώνει ξένοιαστος το χαρακτηριστικό απάνεμο, ασφαλές αλλά και αόρατο από τη θαλάσσα "φιόρδ" του. Πιο ψηλά βρίσκεται το χωριό Γέρακα, περίπου 3,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι και ο δρόμος από εκεί οδηγεί στον οικισμό του Αϊ-Γιάννη. Πιο πάνω, η ασφάλτινη διαδρομή γίνεται συγκλονιστική σε θέα προς τη θάλασσα - ιδιαίτερα ως τα Ρειχιά και το πανέμορφο Κυπαρίσσι.

Νοτιοανατολικά της Μονεμβασιάς, το σύνολο των ορεινών χωριών συνεχίζει να ανασαίνει χωρίς ίχνος τουριστικής ανάπτυξης. Εκεί, στις χαμηλές πλαγιές των απολήξεων του Πάρνωνα, τα σπαρμένα χωριουδάκια κρύβουν ευχάριστες εκλήξεις: Άγιος Φωκάς, Φούτια, Ελληνικό, Λιρά, Καλύβες, Τέρια και Νόμια.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο +30 210 7257662-3 ή με e-mail στο ga@athens-travel.gr.

Έκθεση εικόνων